_DSF4799.jpg

OPPFØRING


Mikrohus kan plasseres på egen tomt, ved havet, på fjellet eller i marka etter avtale med grunneier.

Mikrohus går under bestemmelser for campingvogn. Plassering av mikrohus på privat tomt er derfor ikke søknadspliktig. Utover dette kreves avtale med grunneier. Vi anbefaler også å sjekke med kommunen på forhånd om man er i tvil. Det er litt ulik tolking av regelverket i ulike kommuner siden mikrohus er nytt for mange.

 
IMG_7503.jpg

TRANSPORT 


For frakt av et mikrohus gjelder Vegdirektoratets regler om vekt og dimensjoner for tilhenger, og er de samme som for campingvogn. Alle våre mikrohus kan fraktes med vanlig personbil med førekortklasse BE.

 
_DSF1228.jpg

FINANSIERING


Norske Mikrohus tilbyr finansiering gjennom et samarbeid med Gjensidige Bank. Mikrohus er teknisk sett et kjøretøy, og likestilles med en campingvogn i dagens lovverk. «Caravanlån» er den type lån en bank kan tilby som mikrohus finansiering pr. idag. Snakk med oss for å høre hvilke betingelser du kan få.

 
_DSF4038.jpg

TOMT


Vi har en egen tjeneste for å koble mikrohus og tomt, for våre kunder. Vi tilbyr denne tjenesten mot et lite tillegg i prisen. Det blir tatt hensyn til hvilket område du ønsker å bo og andre parametere som er viktig for deg. Vi finner så en tomt som passer dine ønsker, og sørger for at det står utplassert i henhold til gjeldene regelverk.