Når det regner sidelengs og nordsjøvinden kommer stupende ned Skotstind, kan det gå virkelig hardt for seg i Steigen.
Les merNår det regner sidelengs og nordsjøvinden kommer stupende ned Skotstind, kan det gå virkelig hardt for seg i Steigen.
De lokale her oppe spøkte med at Mikrohuset kom til å være pinneved i løpet av den første vinteren, sier Vegard Krogh-Reinsnes.
Det er ikke uvanlig at hytter slår kollbøtte på denne værharde plassen. To år senere står allikevel Mikrohuset der ennå, like stødig som fjellet det står på. Hanne og Vegard var tidlig ute i den voksende tiny-living trenden i Norge, og kjøpte mikrohuset Heim i 2019. Nå bor de i Harstad, og bruker Mikrohuset i Steigen som hytte.
- Vi er nok kanskje litt alternative og risikovillige, sier Vegard.
Vegard og Hanna Krogh-Reinsnes har begge fleksible jobber. Vegard som tech-gründer av helseappen Eyr, og Hanna som frontfigur i bandene Biru Baby og Polardegos, samt grunnlegger av klesmerket Gobmi/Ghost.
Med familie i Nord-Norge tilbrakte paret hver eneste sommer i Steigen, og da det gikk gjetord om en billig liten tomt på den vakre halvøya, hadde de ikke noe annet valg enn å slå til.
- Hva vi skulle gjøre der ble litt vanskeligere, det vi hadde kjøpt så mer ut som et kratt enn en tomt, ler Vegard Krogh-Reinsnes.
Etter å ha lest om litt om trenden fra USA, begynte de å kikke litt på løsninger innen mikro-arkitektur. Først vurderte de faktisk å bygge huset på egenhånd, men skjønte etterhvert at de hadde behov for litt norsk ekspertise.
- Huset fra Norske Mikrohus var som hentet direkte ut fra drømmene våre, sier Vegard.
Senere ble de tatt godt imot og lyttet til av Norske Mikrohus, som både tilpasset huset og fikk det fraktet nordover til den særegne tomta. Innlemmelsen i mikrohusfamilien gikk knirkefritt, med god dialog og oppfølging underveis.
- Vi er nok på fornavn med en god del av Norske Mikrohus-gjengen nå.
Det å ha et Mikrohus i naturen har vært en enestående opptur for Krogh-Reinsnes. Her møter de daglig både ørn, nise, rev og hare. Av og til får de også besøk av en forbipasserende elg. Flere søndagsmiddager har også blitt reddet ved å ta paddleboard og fiskesnøre ut på fjorden. Dette unike samspillet med naturen er nok ikke hverdagskost for de fleste, men Mikrohuset gir dem denne unike friheten.
- Det er litt som å konstant være på tur i et veldig fancy telt, humrer Vegard.
Hva fremtiden bringer for tomta blir spennende å se. De har allerede bygget en tilhørende platting, og drømmer om både badstu, en ekstra bod og et naust. Men mørketida kan være hard oppe i nord, så noe permanent innflytting i Mikrohuset blir det nok ikke.
I alle fall ikke helt ennå.