Mikrohusets mange bruksområder

Fra kontor til utleiebolig og gjestehus - våre mikrohus kan brukes på flere forskjellige måter.

Les mer

Fra kontor til utleiebolig og gjestehus - våre mikrohus kan brukes på flere forskjellige måter.

I en tid hvor miljøbevissthet, fleksibilitet og økonomisk fornuft er i vinden, har mikrohus blitt en stadig mer populær boligform både i Norge og internasjonalt. Med sine funksjonelle dimensjoner og smarte designløsninger utfordrer mikrohus den tradisjonelle oppfatningen av hvordan et hjem skal se ut. Men hvilke bruksområder har egentlig et mikrohus?

Bolig

Med stadig økende boligpriser, gir mikrohus en rimelig inngangsbillett til boligmarkedet, spesielt for unge førstegangskjøpere - men også for dem som ønsker mindre vedlikehold og alt på et plan. Mikrohus er en kostnadseffektiv boligløsning, spesielt for enkeltpersoner, par eller små familier som ønsker å bo enklere, rimeligere og mer miljøvennlig. Med en kompakt boform er det lettere å oppnå energieffektivitet, noe som betyr lavere energikostnader og mindre behov for materialer ved bygging. Mikrohusene har bad med dusj, toalett og vaskemaskin, og et komplett kjøkken med alle hvitevarer som oppvaskmaskin, platetopp, komfyr, ventilator og kjøleskap med fryser. Våre mikrohus fås med både ett og to soverom, alt etter hva som passer din livsstil. Dersom du ikke har egen tomt men ønsker mikrohus til boligformål, kan du utforske våre utviklingsprosjekter her.

Fritidsbolig

For de som søker et sted å trekke seg tilbake i helger og ferier, og samtidig unngå alt styret med vedlikehold og oppussing, kan mikrohus være et ideelt alternativ. Den beskjedne størrelsen gjør dem velegnet for plassering i idylliske omgivelser, enten det er ved sjøen, i skogen eller på fjellet. Fordi mikrohus krever mindre plass, er det også en mindre inngripen i naturen, som gjør at det er lettere å bevare omgivelsene rundt. Mikrohus kan også utplasseres på jordspyd som krever vesentlig mindre inngrep i naturen enn alternativene. I tillegg er mikrohus enklere å vedlikeholde enn større fritidsboliger, noe som gir mer tid til avslapning og mindre tid til vedlikehold og oppussing. Den perfekte hytta for helger og ferier!

Gjestehus

Samles ofte storfamilien, eller har du ofte overnattingsbesøk av nære og kjære? Dette trenger ikke å gå på bekostning av privatlivet i ditt eget hjem. Mikrohus kan også brukes som et separat gjestehus/anneks som gir besøkende et komfortabelt og privat sted å bo, samtidig som du beholder din egen plass uforstyrret. Dette er også en praktisk måte å øke boligens funksjonalitet uten å måtte bygge på den eksisterende strukturen. Mikrohus har alle funksjoner med både bad og kjøkken, som gjør at gjestene vil klare seg helt uavhengig av deg.

Utleiebolig

Med økende etterspørsel etter mindre og mer økonomiske boenheter, har mikrohus også blitt attraktivt som utleieobjekt. Ved å kjøpe mikrohus og utplassere det på egen tomt, kan huseiere generere en ekstra inntektskilde, enten ved langtidsleie eller som ferieutleie. Dette gir ikke bare en finansiell fordel, men kan også bidra til å møte boligbehovet i lokalsamfunnet.

Kontor/atelier

I løpet av de siste årene har flere og flere omfavnet muligheten til å jobbe hjemmefra. Ved å ha et enkelt og moderne mikrohus kan du skape ditt eget hjemmekontor hvor kreativitet og produktivitet kan blomstre, uforstyrret av hjemmets vanlige aktiviteter. Med et eget arbeids-/fristed på eiendommen kan du enkelt skape et inspirerende miljø som fremmer konsentrasjon og arbeidsglede, samtidig som man får etablert et tydelig skille mellom hjem og arbeid.

Midlertidig bolig

Når hovedhuset ditt er under bygging eller renovering, kan et mikrohus fungere som en midlertidig bolig. I stedet for å leie et annet sted, kan du bo på din egen tomt og holde oversikt over den pågående byggeprosessen. Denne løsningen er ikke bare praktisk, men kan også være kostnadsbesparende i lengden. Når byggeprosjektet er ferdigstilt, sitter du igjen med en utleiebolig eller et gjestehus som du kan disponere som du selv vil. Flere av våre kunder har kjøpt mikrohus nettopp til dette formålet.

Kommunal bolig

Mikrohus har også et godt potensial som kommunale boliger. Lave kostnader og funksjonelle design gjør mikrohusene til en attraktiv løsning for kommuner som ønsker å tilby rimelige boliger uten å måtte bygge store boligkomplekser. Dette kan være spesielt nyttig i situasjoner hvor det er behov for rask oppføring av boliger, som for eksempel for flyktninger, studenter eller andre som har akutt behov for bolig.

Siste nytt

Se alle