Norske Mikrohus inngår samarbeid med CK Nor Bygg

Gjennom vårt samarbeid med CK Nor Bygg tilbyr vi en helhetlig tjeneste for våre kunder.

Les mer

Gjennom vårt samarbeid med CK Nor Bygg tilbyr vi en helhetlig tjeneste for våre kunder.

Å håndtere offentlige krav i en byggesøknadsprosess kan være komplisert for alle som vil utvikle en eiendom. Dersom du har en tomt du vil plassere et mikrohus på, trenger du en godkjent byggesøknad, uansett om huset skal brukes som bolig eller fritidsbolig. Dette kan ofte føles som en omfattende prosess, og uten veiledning er det lett å gå seg vill.

– Det er klart at det er veldig mange av disse tingene man kan klare selv, men da kan man også møte på problemer underveis. Det er jo et helt fag man må sette seg inn i og hvis man allerede har en travel hverdag så kan det være fint å få litt hjelp med det, sier daglig leder Leif Erlend Hjelmen i CK Nor Bygg.

For at denne prosessen nå skal bli enklere for deg som mikrohuskjøper, har Norske Mikrohus inngått et samarbeid med CK Nor Bygg.

Reduserer risikoen for forsinkelser og økte kostnader

CK Nor Bygg har siden 2013 arbeidet med byggesøknader og hatt hovedfokus på rollen som ansvarlig søker. De har erfaring og kunnskap rundt byggesøknadsprosessen og kan garantere en rask og smidig saksgang, samt tett oppfølging fra byggesaksrådgivere.

Firmaet har omfattende erfaring og ekspertise i å utforme og håndtere byggesøknader. For deg som mikrohuskjøper betyr dette at du kan være trygg på at alle tekniske og formelle krav blir møtt med høyeste standard. Ved utplassering av nytt mikrohus, kan CK Nor Bygg stå som ansvarlig søker og sørge for at alle nødvendige dokumenter er i orden.

– I noen tilfeller vil det også være et krav at det skal være en ansvarlig søker. Det gjelder særlig de tilfellene der man ikke skal bygge på en eksisterende eiendom der det allerede står et hus. I slike tilfeller tilbyr vi bistand i form av å hjelpe med søknaden, forteller Hjelmen.

Å få profesjonell hjelp med byggesøknaden kan redusere risikoen for forsinkelser og økte kostnader, og gjør hele prosessen mer forutsigbar.

Daglig leder Leif Erlend Hjelmen i CK Nor Bygg mener det har vært et ekstra stort trykk på mikrohus det siste året.

CK Nor Bygg bistår med både byggesøknader, arkitekturprosjektering, teknisk tegning og alt annet papirarbeid knyttet til både nybygg og påbygg. Byggesaksrådgiverne kan hjelpe deg med estetisk redegjørelse (obligatorisk i alle byggesøknader), nabovarsling, eventuell søknad om dispensasjon og kommentar til nabomerknader. Dersom du først skal rive gammel bygningsmasse, kan firmaet også hjelpe deg med rivesøknad.

Følger kundene fra A til Å

I løpet av den siste tiden har Hjelmen sett markedseffekten av økte renter og høyere kostnader, og han legger ikke skjul på at det er flere nå enn før som har interesse for å bo litt mindre og forenkle livet sitt.

– Jeg opplever at det er relativt stort trykk på mikrohus nå. Det ser jeg absolutt verdien ved, sier han.

Hjelmen mener også at denne interessen vil fortsette å øke, og han er positiv til samarbeidet med Norske Mikrohus.

– Norske mikrohus virker som en veldig seriøs aktør med mange fine prosjekter. Enhetene har et tradisjonelt uttrykk med trekledning, og samtidig en moderne stil. Jeg kan se for meg at disse vil passe inn i flere ulike planer, og at de kan bygges på mange forskjellige områder, forteller han.

Samarbeidet mellom Norske Mikrohus og CK Nor Bygg innebærer at vi følger alle kundene våre fra start til mål, altså fra råtomt til ferdig regulert tomt med mikrohus og ferdigattest.

Sammen med CK Nor Bygg har vi utviklet en forstudiepakke som er med på å gi deg som kunde innsikt i hva som er mulig å få til på den aktuelle tomten. Denne pakken koster 7500 NOK. Dermed kan du velge om du vil gå videre i prosjektet eller ikke. Dersom du velger å gå videre innlemmes disse 7500 kr fra forstudiepakken som en del av den totale kostnaden for regulering.

Byggesøknadsprosessen

Kort fortalt har byggesøknadsprossen to stadier: forstadiet og reguleringsstadet. Forstadiet går ut på å kartlegge tomten, og finne tomtens mulighetsbilde. Etter at du har kartlagt tomten, og fått rammetillatelste, er reguleringsstadiet neste steg. Reguleringsstadiet krever at du regulerer tomten til det man ønsker at tomten skal brukes til, og sender inn en byggesøknad. Byggesøknaden skal blant annet inneholde en beskrivelse av prosjektet, detaljerte tegninger, kvittering for nabovarsel, ansvarsskjema og gjennomføringsplan.

Siste nytt

Se alle